Főoldal
Referenciáink
Cégismertető
Technikai információk
Szolgáltatásaink
Lakástakarékpénztár
- LTP Magánszemélyek
- LTP Társasházak
- LTP Önkormányzatok
Hitelügyintézés
Energetikai ingatlan felmérés
Napelem rendszerek telepítése
- 5,2 kW napelem rendszer
Hőszivattyúk telepítése, üzembehelyezése
Aktívház kivitelezés
Akciók
Karrier
Sitemap
Hírlevél
Usernév:
Jelszó:

Hőszivattyúk telepítése, üzembehelyezése

Üzembehelyezés

Cégünk vállalja hőszivattyúk szakszerű üzembehelyezését.

Levegő - víz hőszivattyú

Legfőbb előnyök

Bárhová telepíthető,

Egyszerű és gyors telepítés,
Nem igényel jelentős előkészületeket,
Kisebb beruházást igényel, mint a geotermikus, vagy vizes típusok,
A leggazdaságosabb megoldás a már meglévő fűtési rendszer esetén.

    COP 3,5-4,1

A környezeti levegő hőenergiáját hasznosítja. A rendszert kültéren és beltéren (megfelelően nagy légköbméter esetén) egyaránt telepíthető.

Levegő-víz hőszivattyú:
A levegő a mindenhol jelenlévő energia forrása a hőszivattyúnak, így bárhol és bármikor felhasználató. A levegő-víz hőszivattyú egy olyan ventillációs rendszer, amely a levegőt beszívja majd egy levegő hőcserélőn keresztül lehűti azt és visszaengedi a lehűlt levegőt a környezetbe.


Információ az EVI technológiával működő hőszivattyú rendszerekről:

A hőszivattyúk ezen új típusa a legújabb technológiát alkalmazzák a legjobb működési paraméterek elérése érdekében. A levegő energiatartalmának leghatékonyabb kinyerését biztosítandó új fejlesztésű, extra nagy elpárologtatóval rendelkeznek. Az alacsony külső hőmérséklet melletti magas hatékonyság érdekében a forradalmian új EVI technológiára alapozott kompresszorral rendelkeznek.

Ennek köszönhetően a hőszivattyú -20°C-os külső hőmérséklet esetén is hatékonyan működik és az előállított melegvíz hőmérséklete 64°C is lehet.

2°C-os külső levegőhőmérséklet és 35/30°C fűtővízhőmérsékletnél (előremenő/visszatérő hőmérséklet EN 14 511 szerint mérve) a COP eléri a 4,2-es értéket. Ez az érték levegő-víz hőszivattyúk esetében nagyon magasnak minősül és ezen hőszivattyúk éves energiafelhasználása a föld-víz hőszivattyúkkal egyenértékű (köszönhetően a magas értéknek).

Természetesen a HISEER hőszivattyúk ezen típusa is rendelkezik a levegő-víz hőszivattyúk előnyeivel: az egyszerű, földmunka nélküli beépítés.


Azt mindenki tudja, ha valahol nagy vákuumot hozunk létre, ott hideg. ahol nagy nyomást, ott meleg lesz. Gondoljanak a szódásüveg patronjára, szinte odafagy a kezünk. amikor azt becsavarjuk a palackba és a biciklipumpára, aminek a tövét csak rövid ideig tudjuk fogni. olyan meleg lesz pumpálás közben.
A recept tehát egyszerű:
 • Végy egy jó minőségű kompresszort. Indítsd el.
 • A vákuum oldalon nagyon hideg, akár -70 °C, a nyomás oldalán +70 °C is lehet.
 • Maga a kompresszor egyensúlyban van.
 • Ha a -70 °C-os oldalra egy hőcserélőt építünk be, és azon átpumpálunk -20 °C-os levegőt, nyilvánvaló, hogy az energiát ad át a nála sokkal hidegebb hőcserélőnek. Ezt az átadott energiát lopja el a kompresszor, amit azután könnyedén átpumpál a meleg oldalra.
 • A meleg oldali hőcserélőről ugyanakkor fűtöm az épületet, készítem a melegvizet. (1. ábra)

 • 1. ábra A hőszivattyú működési elve a levegőkazánon keresztül bemutatva
  Attól függően, hogy a hőszivattyú a környezet mely részéből vonja el az energiát, háromféle típust különböztetünk meg. A vizes hőszivattyú (WW= wasser-wasser, víz-víz) talajvízből, rétegvízből, tóból vagy patakvízből nyerheti az energiát. A földes hőszivattyú (SW=sole-wasser, föld-víz) a talajba behelyezett horizontális vagy vertikális zárt csőrendszerben keringő fagyálló segítségével nyeri ki az energiát a földből. A levegős hőszivattyú (LW=luft-wasser, levegő-víz) a kültéri levegőt visszahűtve készíti a fűtésre és használati melegvíz (HMV) felhasználására is alkalmas melegvizet.A levegős hőszivattyúk (másnéven levegőkazánok) -25 °C-os külső hőmérsékletig üzemképesek.
  A hőszivattyúk működésére jellemző szám a jósági tényező (COP). Ez a dimenzió nélküli viszonyszám azt mutatja meg, hogy 1 egység befektetett villamos energiából hány egység hőenergiát képes a készülék előállítani. Az Alpha-InnoTec gyár hőszivattyúi a világon egyedülálló COP értéket értek el. Vizes hőszivattyúnál már 6-nál, levegősnél 4,1-nél tartanak.

  2. ábra A háztartások energiafelhasználásának megoszlása
  A 2. ábra a háztartások energiafelhasználásának megoszlását mutatja. Látható, hogy az energia legnagyobb részét a fűtés emészti fel. A háztartások túlnyomó többsége jelenleg erre a gázt használja fel. Köztudott ugyanakkor, hogy a Föld nyersolaj, valamint szénhidrogén készlete rohamosan csökken. Az egyre szűkülő nyersanyagkészlettel szemben energiatakarékos és alternatív energiát felhasználó épületek tervezésével léphetünk fel. A hazánkban is egyre inkább terjedő környezet- és energiatudatosság szülte meg a Geo-solar ház fogalmát, mely az előbbi kritériumoknak messzemenően megfelel. Ezen rendszerek nyugat-európai elterjedését jól szemlélteti a 3. ábrán látható németországi eladási trend.

  3. ábra A hőszivattyúk eladása Németországban 1988-tól napjainkig
   

   

   

      
   

   

   

   
   

   
   

   
   
      

  Pellérd 10,26 kWp
  Pellérd 10,26 kWp

  Várdomb Klíma
  Várdomb Klíma

  Szekszárd 3kW Heckert Solar 270P
  Szekszárd 3kW Heckert Solar 270P

  Pellérd 10,26 kWp
  Pellérd 10,26 kWp

  Szászvár
  Szászvár

  Villanyóra
  Villanyóra

  déli oldal metszet
  déli oldal metszet

  e-mail | kezdőlap | hírlevél | szerver elérés