Fõoldal
Referenciáink
Cégismertetõ
Technikai információk
Szolgáltatásaink
Lakástakarékpénztár
- LTP Magánszemélyek
- LTP Társasházak
- LTP Önkormányzatok
Hitelügyintézés
Energetikai ingatlan felmérés
Napelem rendszerek telepítése
- 5,2 kW napelem rendszer
Hõszivattyúk telepítése, üzembehelyezése
Aktívház kivitelezés
Akciók
Karrier
Sitemap
Hírlevél
Usernv:
Jelsz:

Hõszivattyúk telepítése, üzembehelyezése

Üzembehelyezés

Cgnk vllalja hszivattyk szakszer zembehelyezst.

Leveg - vz hszivatty

Legfbb elnyk

Brhov telepthet,

Egyszer s gyors telepts,
Nem ignyel jelents elkszleteket,
Kisebb beruhzst ignyel, mint a geotermikus, vagy vizes tpusok,
A leggazdasgosabb megolds a mr meglv ftsi rendszer esetn.

COP 3,5-4,1

A krnyezeti leveg henergijt hasznostja. A rendszert kltren s beltren (megfelelen nagy lgkbmter esetn) egyarnt telepthet.

Leveg-vz hszivatty:
A leveg a mindenhol jelenlv energia forrsa a hszivattynak, gy brhol s brmikor felhasznlat. A leveg-vz hszivatty egy olyan ventillcis rendszer, amely a levegt beszvja majd egy leveg hcserln keresztl lehti azt s visszaengedi a lehlt levegt a krnyezetbe.


Informci az EVI technolgival mkd hszivatty rendszerekrl:

A hszivattyk ezen j tpusa a legjabb technolgit alkalmazzk a legjobb mkdsi paramterek elrse rdekben. A leveg energiatartalmnak leghatkonyabb kinyerst biztostand j fejleszts, extra nagy elprologtatval rendelkeznek. Az alacsony kls hmrsklet melletti magas hatkonysg rdekben a forradalmian j EVI technolgira alapozott kompresszorral rendelkeznek.

Ennek ksznheten a hszivatty -20C-os kls hmrsklet esetn is hatkonyan mkdik s az ellltott melegvz hmrsklete 64C is lehet.

2C-os kls leveghmrsklet s 35/30C ftvzhmrskletnl (elremen/visszatr hmrsklet EN 14 511 szerint mrve) a COP elri a 4,2-es rtket. Ez az rtk leveg-vz hszivattyk esetben nagyon magasnak minsl s ezen hszivattyk ves energiafelhasznlsa a fld-vz hszivattykkal egyenrtk (ksznheten a magas rtknek).

Termszetesen a HISEER hszivattyk ezen tpusa is rendelkezik a leveg-vz hszivattyk elnyeivel: az egyszer, fldmunka nlkli bepts.


Azt mindenki tudja, ha valahol nagy vkuumot hozunk ltre, ott hideg. ahol nagy nyomst, ott meleg lesz. Gondoljanak a szdsveg patronjra, szinte odafagy a keznk. amikor azt becsavarjuk a palackba s a biciklipumpra, aminek a tvt csak rvid ideig tudjuk fogni. olyan meleg lesz pumpls kzben.
A recept teht egyszer:
 • Vgy egy j minsg kompresszort. Indtsd el.
 • A vkuum oldalon nagyon hideg, akr -70 C, a nyoms oldaln +70 C is lehet.
 • Maga a kompresszor egyenslyban van.
 • Ha a -70 C-os oldalra egy hcserlt ptnk be, s azon tpumplunk -20 C-os levegt, nyilvnval, hogy az energit ad t a nla sokkal hidegebb hcserlnek. Ezt az tadott energit lopja el a kompresszor, amit azutn knnyedn tpumpl a meleg oldalra.
 • A meleg oldali hcserlrl ugyanakkor ftm az pletet, ksztem a melegvizet. (1. bra)

 • 1. bra A hszivatty mkdsi elve a levegkaznon keresztl bemutatva
  Attl fggen, hogy a hszivatty a krnyezet mely rszbl vonja el az energit, hromfle tpust klnbztetnk meg. A vizes hszivatty (WW= wasser-wasser, vz-vz) talajvzbl, rtegvzbl, tbl vagy patakvzbl nyerheti az energit. A fldes hszivatty (SW=sole-wasser, fld-vz) a talajba behelyezett horizontlis vagy vertiklis zrt csrendszerben kering fagyll segtsgvel nyeri ki az energit a fldbl. A levegs hszivatty (LW=luft-wasser, leveg-vz) a kltri levegt visszahtve kszti a ftsre s hasznlati melegvz (HMV) felhasznlsra is alkalmas melegvizet.A levegs hszivattyk (msnven levegkaznok) -25 C-os kls hmrskletig zemkpesek.
  A hszivattyk mkdsre jellemz szm a jsgi tnyez (COP). Ez a dimenzi nlkli viszonyszm azt mutatja meg, hogy 1 egysg befektetett villamos energibl hny egysg henergit kpes a kszlk ellltani. Az Alpha-InnoTec gyr hszivattyi a vilgon egyedlll COP rtket rtek el. Vizes hszivattynl mr 6-nl, levegsnl 4,1-nl tartanak.

  2. bra A hztartsok energiafelhasznlsnak megoszlsa
  A 2. bra a hztartsok energiafelhasznlsnak megoszlst mutatja. Lthat, hogy az energia legnagyobb rszt a fts emszti fel. A hztartsok tlnyom tbbsge jelenleg erre a gzt hasznlja fel. Kztudott ugyanakkor, hogy a Fld nyersolaj, valamint sznhidrogn kszlete rohamosan cskken. Az egyre szkl nyersanyagkszlettel szemben energiatakarkos s alternatv energit felhasznl pletek tervezsvel lphetnk fel. A haznkban is egyre inkbb terjed krnyezet- s energiatudatossg szlte meg a Geo-solar hz fogalmt, mely az elbbi kritriumoknak messzemenen megfelel. Ezen rendszerek nyugat-eurpai elterjedst jl szemllteti a 3. brn lthat nmetorszgi eladsi trend.

  3. bra A hszivattyk eladsa Nmetorszgban 1988-tl napjainkig
   

   

   

      
   

   

   

   
   

   
   

   
   
      

  Pécs, 4,5kW QCells 290 Mono
  Pécs, 4,5kW QCells 290 Mono

  újpetre
  újpetre

  e-mail | kezdlap | hrlevl | szerver elrs