Főoldal
Referenciáink
Cégismertető
Technikai információk
Mennyivel emelkedett idén a gáz ár valójában
Kavitációs kazánokról
A hőszivattyúkról
Az Ionizációs kazánokról
A hőszivattyú előnyei
Hőszivattyúval kapcsolatos kifejezések
A napelemekről
Az inverterekről
Napelem állványokról
A rekuperátorokról
A mennyezetfűtésről
Szolgáltatásaink
Akciók
Karrier
Sitemap
Hírlevél
Usernév:
Jelszó:

A hőszivattyú előnyei

Szükség van kéményre? Hőszivattyús rendszer működéséhez nincs szükség kéményre.

zubadan_elrendezesi_rajz

 

 

 

 

 

 

Hogyan működik a hőszivattyú? A hőszivattyú az a berendezés mely a környezeti hőmérséklet elvonásával, azt magasabb hőmérsékleti szintre emeli és ezzel a többlet energiával már lehet fűteni, és használati melegvizet előállítani. 1kW elektromos energiával és 3-4kW környezeti energiával 3-5 kW hőenergiát nyerhetünk.

Mennyi áramot fogyaszt a hőszivattyú? A levegős hőszivattyú mérések nem gyári adatok alapján 7 Ft-ba kerül 1 kw/h fűtési teljesítmény. A legjobb kondenzációs kazánokkkal 15 Ft. Geotermikus hőszivattyúval 5Ft. A geotermikus hőszivattyú bekerülési költsége a levegős hőszivattyúhoz képest minimum a duplája, ami több millió forintot jelent.

Miért jó a hőszivattyú? A hőszivattyú azért jó mert nincs szükség kéményre, gázvezeték kiépítésre és az ahhoz tartozó járulékos költségekre. A hőszivattyúval hűteni is tudunk, amíg a gázkészülékkel nem.

Mire használható a hőszivattyú? A hőszivattyú felhasználási területe: fűtésre, hűtésre, használati melegvíz készítésre.

Mi szükséges a hőszivattyú működéséhez? A hőszivattyú működéséhez elektromos áramra, és valami környezetünkben lévő közeg, amit hűthetünk, így energiát nyerhetünk ki belőle. Minden hőszivattyús berendezés hatásfoka nagyban függ az elvonható környezeti hőmérséklettől.

Mi a hőszivattyú energiaforrás lehetőségei? A hőszivattyú levegőből, vízből és szondák és talajkollektorok, energiacölöpök elhelyezésével talajból nyernek ki energiát.

Hőszivattyú típusai: levegő- víz hőszivattyú, víz-víz hőszivattyú

Mikor térül meg a hőszivattyú? Ha televíziót, mosógépet, vagy gépkocsit vásárolunk, akkor sem számolunk megtérüléssel. A legfontosabb érv, hogy a hőenergiát előállító berendezésünk a leggazdaságosabb és a leg környezet kímélőbb legyen. Számos kivitelezés alapján elmondható, hogy a gázos rendszer telepítése esetén és hozzá klímaberendezések felszerelésének az összköltsége megegyezik pl. 1 levegős hőszivattyú telepítés költségével, de a hőszivattyú működése harmad annyi energiaigény mellett megoldható. Mind emellett ne feledjük azt sem, hogy a tervezők által feleslegesen megépíttetett két kémény teljességgel elhagyható mintegy 1 millió forint értékben. A megtérülési időnél mindig vegyük figyelembe, hogy a hőszivattyúval tudunk HŰTENI + FŰTENI + HASZNÁLATI MELEG VIZET ELŐÁLLÍTANI.

Hol kaphatok további és részletes információkat a hőszivattyúkról? Az elérhetőségek bármelyikén. Részletesebb és személyre szabott információt a hőszivattyús rendszerekről személyes kapcsolat felvétele után, ill. az igények megismerése után adható.

Milyen közmű támogatás van a hőszivattyúra? Cégünk 30% -os állami támogatást szervez Önnek. 

A levegő - víz hőszivattyú működési ábrája:

energia_felhasznalas

Információ és ajánlatkérés

Török Csaba
Műszaki vezető
20/23 43 664
torok.csaba@napelem-solarkft.hu


Csarnóta 3,99 kWp
Csarnóta 3,99 kWp

e-mail | kezdőlap | hírlevél | szerver elérés